Julemad er fantastisk! Men nogle gange kan det være rart med lidt andet også. Må- ske en nem og hurtig, super lækker pastaret?
Denne her er med en cremet sovs lavet på chilipesto, tomat, lidt fløde og masser af krydderurter. I retten får du også mør kylling, friske tomater og røde peberfrugter. Tilsammen giver det en utrolig smagfuld ret med god dybde, et friskt strejf fra toma- terne og lige lidt prikken på tungen fra chili pestoen. Servér den med frisk pasta og lidt parmesan på toppen og dine smagsløg vil juble.
Til 4 pers. skal du bruge:
300g frisk pasta
1 løg
3 fed hvidløg
300g kyllingefilet
2 røde peberfrugter
8-10 cherrytomater
2 spsk tomatpuré
½ – 1 spsk chili galanga tørpesto
2 spsk vand
1 spsk olie
2 dl fløde
3 dl vand
1 håndfuld frisk, hakket basilikum
1 håndfuld frisk, hakket persille
1 tsk salt
Evt lidt peber
Topping
50g parmesan (revet eller i flager)
1 håndfuld frisk, hakket persille
Sådan gør du:
1. Hak løget fint og knus hvidløget, steg begge
dele i en gryde med lidt smør.
2. Skær kyllingen i tern eller strimler og tilføj til gryden, steg med til de bruner.
3. Skær peberfrugt i strimler og tomater i kvarte, tilføj begge dele til gryden og svits med et par minutter.
4. Rør tørpestoen sammen med 2 spsk vand, lad trække et øjeblik og rør 1 spsk olie i.
5. Tilføj tomatpuré, chili pesto, fløde og vand.
Rør godt sammen og lad simre 5-7 minutter.
6. Sæt samtidigt pastaen til kogning i en gryde med 3 dl vand.
7. Vend krydderurterne i sovsen og smag til med salt og peber.
8. Dræn pastaen for vand og servér med sovs, parmesan og persille på toppen.