En frisk og virkelig lækker salat, som gør sig godt på julefrokostbordet. Den let bitre rucola gør sig perfekt sammen med søde pærer, sprød parmaskinke, syrlige trane- bær og knasende salte valnødder. Det hele er bundet sammen af en dressing, der lige sætter prikken over i’et. Salaten er simpel at lave og vil være et friskt indslag på ethvert julebord.

Til 4 pers. skal du bruge:

Ristede valnødder
100g valnødder
1 spsk. olivenolie
1 spsk. æblecidereddike
½ tsk. Salt

Salat
100g rucola
2 pærer
25g tørrede tranebær
100g parmaskinke

Dressing
2 spsk. olivenolie
½ spsk. citronsaft
1 tsk persillade
1 tsk flydende honning

Sådan gør du:

1. Start med valnødderne; put dem på en tør varm pande sammen med olivenolie,
æblecidereddike og salt og steg 3-4 min, til væsken er optaget. Tag dem af varmen og hak dem evt. lidt.
2. Skyl og slyng rucolaen, skær pærerne i tern og put begge dele i en skål sammen med tranebærerne.
3. Rør alle ingredienser til dressingen sam- men og vend den i skålen med salat.
4. Steg parmaskinken 3-4 min, til den er sprød og tag dem af varmen, bræk dem i mindre stykker.
5. Anret salaten på et fad og top med parma- skinke og valnødder.