Sprødt, smagfuldt hjemmelavet knækbrød – perfekt til frokosten, mellemmåltidet eller måske som en lille fin værtindegave her i juletiden. Put nogle knækbrødstykker i en lille pose med et fint bånd og spred glæde med en personlig lille gave. Eller im- ponér med hjemmelavet knækbrød som en del af ostebordet. Brødet her har en herlig smag af hvidløg og parmesan, fint suppleret af frisk rosma- rin – smage der klæder hinanden utrolig godt. Brødet er knasende sprødt og kan spises som det er eller med pålæg på. Det er både nemt og hurtigt at lave og holder sig fint sprødt i en lufttæt beholder.

Til 2 bageplader skal du bruge:

3 ½ dl blandede frø og kerner (fx sesam, birkes, hørfrø og sol- sikkefrø)
1 ½ dl havregryn
2 ½ dl hvedemel
1 dl rugmel
2 tsk hvidløg salt
1 spsk frisk, hakket rosmarin
1 dl revet parmesan
1 tsk bagepulver
1 ½ dl smagsneutral olie
2 dl vand

Topping
2 spsk revet parmesan
1 spsk frisk, hakket rosmarin

Sådan gør du:

1. Tænd oven på 200 grader.
2. Put alle ingredienser (undtagen topping) i en skål og rør godt sammen til en samlet, fast og let klistret dej.
3. Del dejen i 2 og placer hver af dem på en stykke bagepapir. Læg endnu et stykke ba- gepapir ovenpå hver stykke dej og brug så en kagerulle til at rulle dem ud til rektangler med en højde på 4-5 mm.
4. Fjern de øverste stykker bagepapir og rids firkanter i dejen med en skarp kniv – dette gør, at du bedre kan brække stykkerne ud efter bagning.
5. Drys knækbrødene med parmesan og rosmarin og bag dem så 15 min hver, til de er gyldne.
6. Afkøl, bræk dem ud i knækbrødsstykker og så er de klar til brug.