Intet julebord uden perfekte juledunser! De her frikadeller med et strejf af julens krydderier smager helt fantastisk. Sprøde udenpå, bløde og møre indeni, krydrede og fyldt med smag. Nyd duften i hele hjemmet, når du steger dem og få gæsternes munde til at løbe i vand, når du sætter dem på bordet. Frikadellerne er lavet med både nelliker, ingefær og muskatnød, hvilket klæder den lille klassiker helt utrolig godt. Server dem til en rugbrødsmad eller med brun sovs, kartofler og rødkål – uan- set hvad, har du her en sikker vinder.
Til ca. 12 frikadeller skal du bruge:
500g hakket svine – og kalvekød
1 lille løg
2 fed hvidløg
1/2 dl mel
1/2 dl havregryn
2 spsk rasp
2 æg
1 dl mælk
2 tsk salt og peber blanding
1/2 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt nellike
1 tsk stødt muskatnød
Smør til stegning
Sådan gør du:
1. Hak løg og hvidløg fint og tilføj til en skål
sammen med alle de øvrige ingredienser.
2. Rør alt godt sammen.
3. Varm en pande godt op, put smør på.
4. Form dine frikadeller og steg dem på panden.
5. Servér til julebordet.