Den her ret emmer af den søde juletid og fører nok de fleste af os direkte til barn- dommen. Glaseret juleskinke er en sand klassiker fyldt med nostalgi og velsmag. En ret, der ikke kræver så meget arbejdstid, men som fint passer sig selv – så er der tid til juleklip eller konfektlavning imens. Den søde marinade supplerer den salte skinke på fineste vis. Servér den på julebordet sammen med grønlangkål og flødekartofler og alle maver vil juble.

Til 6 pers. skal du bruge:

1 kg skinke (el. hamburgerryg) i net
4 spsk jule sennep
2 spsk brun farin
1 spsk honning
½ dl rasp

Sådan gør du:

1. Put skinken i en stor gryde og dæk den med vand. Nettet skal blive på skinken. Sæt låg på gryden og kog skinken 1 times tid.
2. Tag skinken op af gryden, lad den køle lidt og fjern nettet. Skær riller ned i det yderste lag af skinken, så marinaden kan trænge godt ind.
3. Rør jule sennep, farin, honning og rasp godt sammen og smør et tykt lag marinade på hele skinken.
4. Put den glaserede skinke i et ovnfast fad og bag den ved 175 grader varmluft i ca. 20 min.
5. Server med eksempelvis flødekartofler og
grønlangkål.