Ingen december uden brunkager – og allerhelst de hjemmelavede slags! Her får du dem i en super nem udgave, der kan røres sammen på nul komma fem takket være det allerede færdige krydderimix. Opskriften her giver autentiske, klassiske brunka- ger som vi kender dem fra mormors køkken. Har du børn? Så lav små figurer med udstikkere og pynt dem med glasur sammen med ungerne. Eller skal det gå hurtigt? Så tril dem til en rulle og skær dem ud til simple, runde brunkager. Uanset hvad, smager de skønt og er perfekte til julehyggen.

Til ca. 100 brunkager skal du bruge:

1 1/2 tsk potaske
1/2 dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g sukker
25 g hakkede, smuttede mandler
1 spsk kanel blanding
1 spsk revet appelsinskal
500 g hvedemel

Sådan gør du:

1. Opløs potasken i vandet.
2. Kog smør, sirup og sukker op i en lille gryde. Rør den opløste potaske i og put massen i en skål.
3. Bland de hakkede mandler, kanel blanding, appelsinskal og mel i sukkermassen.
4. Ælt dejen godt til den er fast og sammen- hængende. Tril den til tykke stænger (Ø4 cm), eller saml den til én stor kugle.
5. Stil dejen på køl et døgns tid.
6. Tænd ovnen på 200 grader.
7. Skær tynde skiver af stængerne eller rul dejen ud og udstik figurer. Placér brunka- gerne på en bageplade med bagepapir.
8. Bag 8-10 min i ovnen – hold øje, så de ikke bliver brankede i kanten.
9. Afkøl på bagerist og servér med eller uden glasur.