En lækker og enkel æggesalat, som lige tilføjer lidt ekstra til julebordet. Krydderierne i Bornholmer blandingen klæder salaten utrolig godt, æblerne bidrager med sødme og friskhed og fra baconen får du sprødhed og salt. Server den på franskbrød eller rugbrød og top evt. med lidt rejer, så har du altså en virkelig skøn mad, som vil falde i god jord hos de fleste.
Det skal du bruge til 6 pers.:
6 æg
150g bacon i tern 1 æble
2 spsk. mayonnaise 2 spsk. creme fraiche 2 tsk. karry
1 tsk. stødt gurkemeje 1 ½ tsk. sennep
1 tsk bornholmer blanding
Lidt peber
2 spsk. hakket purløg
Sådan gør du:
1. Kog æggene så de er hårdkogte, kogetid ca. 8 min. Lad dem afkøle.
2. Sprødsteg baconen på en pande.
3. Skyl og skræl æblet. Fjern stilk og kerner og skær det i tern.
4. Rør mayonnaise, creme fraiche, karry, gur- kemeje, sennep, bornholmer blanding og peber sammen, smag til undervejs.
5. Skær æggene i små tern og vend dem i dressingen sammen med æbler, bacon og purløg.
6. Server til franskbrød eller rugbrød og top evt. med rejer og frisk dild.