Cremet karrysuppe med kylling

På sådan en kold og blæsende vinterdag, er der intet bedre end en god hjemmelavet suppe.

Vi kender vel alle karrysuppen fra Karolines køkken. Men vidste du, at du nemt kan lave den selv? Det er både billigt, nemt og hurtigt, og så ved man, at der kun er gode, sunde råvarer i.
Jeg plejer at komme kylling i, og egentlig også en masse ekstra grøntsager. Men da ungerne er lidt skeptiske over for grøntsager for tiden, fik de lov til at nøjes med suppen i dag, da det jo ikke er andet end blandede grøntsager.

Ingredienser:

2 kyllingebryst fileter
2 porre
1 løg
4 store gulerødder
2 æbler
5-8 dl vand
1 dåse kokosmælk
1 hønse bouillon terning
Karry
Salt og peber
Evt. Chili granulat
Lidt olie til stegning.

Fremgangmetode:

Læg kyllingen i ovnen ved 200 grader.
Rens og skær porrer, løg, gulerødder og æbler ud i mindre stykker. Det behøver ikke at være vildt fint, da det hele alligevel skal blendes.
Tag en stor gryde, og steg først porrer og løg et par minutter i lidt olie, inden du kommer gulerødder og æbler ved.
Kom karry ved, og lad det brænde lidt af. Hvor meget karry, afhænger meget af hvilken karry man bruger, og hvor stærk man gerne vil have den - så prøv dig frem. Jeg bruger ca. 1-2 spsk.
Hæld vand ved, så det kun lige dækker grøntsagerne, og lad det koge til de er møre ca. 20 minutter.
Kom det hele i en blender, og blend det til det er helt ensartet.
Kom det tilbage i gryden, og tilsæt kokosmælk og bouillon terning.
Lad det koge op, og smag til med salt, peber og evt. chili og ekstra karry.
Når kyllingen er færdig, skæres den i stykker, og kommes i suppen.

Til sidst ville jeg normalt også komme ekstra grøntsager i, og så bare lade dem koge i suppen. Sådan en frossen pose wok grøntsager fungerer fint dertil.