Æblekage

Nu da det snart er ved at være sæson for æbler, så skal vi selvfølgelig lave en æblekage. Den er både nem og hurtig at lave, og smager så godt med lidt vaniljecreme til.
Jeg brugte min Afrikanske blanding, da den giver lidt ekstra smag, men man kan også bruge kanel i stedet.

Ingredienser:

250 g smør
250 g sukker
3 æg
150 g mel
75 g mandler
1 tsk bagepulver
3 store æbler
2 tsk Afrikansk blanding
2 spsk. rørsukker

Fremgangmetode:

Mandelflager
- Pisk smør og sukker sammen i en skål.
- Pisk æg i et ad gangen.
- Hak mandlerne helt fint og kom rør i dejen sammen med mel og bagepulver.
- Kom dejen i en smurt springform.
- Skræl æblerne og skær dem i både.
- Pres æblerne ned i dejen.
- Drys rørsukker, afrikansk blanding og mandelflager over kagen.
- Bag den i ca. 45 minutter ved 170°C